Ön egészséges életmódot folytat?

Folyton- folyvást szembejön velünk, hogy mi az egészséges és mi nem, hogy élhetünk tudatosabban egészséges életmódot. Öntsünk tiszta vizet a pohárba és nézzük meg, hogy mit is jelent az, hogy egészségesen élni és mi az, ami csupán reklámfogás a témában.

Mit jelent az egészséges életmód?

Az egészséges életmód mindenkinek mást és mást jelent, többfajta megközelítés is helytálló lehet. Most mégis megpróbáljuk összefoglalni, hogy milyen értékek mentén lehet egészséges életmódot folytatni.

„8 óra munka, 8 óra pihenés, 8óra szórakozás” Milyen jól is hangzana, ha a mindennapjaink ennek a dalszövegnek a mentén épülnének fel. De sajnos ez kevesekre igaz. Még, ha a munkahelyünkön nem is töltünk sokkal többet, mint 8 óra, attól függetlenül sajnos nem folytatódik a napunk 8 óra szórakozással.

A napjaink mókuskereke sokkal inkább megköveteli, hogy otthon is dolgozzunk, ellássuk a háztartást, rendbe tartsuk a környezetünket.

Nagyon sokaknak a kielégítő alvás is hiányzik, nemhogy 8 óra pihenés nincs, hanem annál sokkal kevesebb.

Nem könnyű a napi feladataink között fontossági sorrendet felállítani, a rohanás, a kapkodás, a stressz pedig könnyen az egészségünk rovására mehet.

Ép testben, ép lélek

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk nemcsak lelkileg kell feltöltődnünk, hanem a testünknek is egészségesnek kell lennie. A súlyfelesleg, az elhízás számos kockázatot hordoz magában és rizikótényező az egészségünkre nézve.

Pedig ki ne szeretne jókat enni és nyugodt szívvel bekapni a finom falatokat? Vannak szerencsések, akik bármennyire is nagy étkűek mégsem szaladnak fel rájuk a kilók. Míg mások, hiába koplalnak és sanyargatják magukat, akkor is nehezen szabadulnak meg a plusz kilóktól.

Márpedig önmagában az is nagyon nehéz, hogy mindig megálljuk, hogy ne nassoljunk, csak épp annyit együnk, hogy éhen ne haljunk. Ha már Ön is megtapasztalta, hogy milyen kínkeserves ellenállni az ínycsiklandozó falatoknak, akkor tudja miről van szó.

Ilyenkor segítség lehet, ha a legújabb tudományos kutatások eredményeit kihasználjuk és kipróbáljuk a fogyasztószereket. Szó sincs arról, hogy a jövőben ezekkel kell élnünk, de nagy kezdőlöketet adhat a fogyókúránknak, mivel segítenek abban, hogy ne kelljen szembenézni az állandó éhségérzettel. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek meggátolják azt, hogy az agyunk állandóan jelezze az éhséget. Ilyen pl. a Genesis Sibutramine 20mg is.

A lényeg, hogy ne hagyjuk, hogy az egészséges életmód üres frázis legyen az életünkben, hanem tegyünk meg mindent az elérésének az érdekében. Legyen az új mozgásforma, egészséges táplálkozás, megszabadulás a plusz kilóktól, a stressz tényezők kizárása az életünkből, attól függően, hogy kinek mit jelent az egészség.

 

Szólj hozzá!