Most akkor kell vagy sem étrend-kiegészítőt szedni?

étrendkiegészítők szerepeGondolta volna, hogy egy kutatás szerint egy magyar felnőtt naponta több mint 5 órát ül egyhelyben, csak 7000 lépést tesz meg, és mindössze 10 percet sportol?!

A felmérés eredményei alapján újból beigazolódni látszik, hogy szokásaink nem egyeznek az egészségre vonatkozó ajánlásokkal, mellette ráadásul túl sok állati eredetű zsírt és kevés teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk.

Az étrendkiegészítők szerepe az életünkben

Úgy tartják, hogy a kiegyensúlyozott és változatos étrend fedezi a szervezetünk egészséges működéséhez szükséges tápanyagokat és vitaminokat. De mi van akkor, ha nem tudjuk mindig tartani magunkat az étkezési szokásainkat illetően a változatossághoz?

Ekkor jöhetnek számításba az étrend-kiegészítők.

Tudni kell róluk, hogy nem csodaszerek, nincsen betegséget megelőző vagy gyógyító hatásuk.

Úgy is megközelíthetjük őket, hogy nem hatnak a központi idegrendszerre a gyógyszerekkel ellentétben, így fájdalom elmulasztására sem alkalmasak.

Az étrend-kiegészítő definíciója szerint létfontosságú vagy egyéb táplálkozási, illetve élettani hatással rendelkező anyagokat koncentrált formában tartalmazó készítmény. Segítségükkel elkerülhető vagy megszüntethető például a vitaminok, ásványi anyagok hiánya, mindez természetes összetevők segítségével, a természet erejével.

Kell-e étrend- kiegészítőt szednünk?

Az étrend -kiegészítőket többféleképpen csoportosíthatjuk, az egyik ilyen megközelítési mód aszerint különbözteti meg őket, hogy vannak közöttük kúraszerűen használható fajták, és vannak folyamatosan szedhetők.

Attól függően, hogy mi a célja az étrend-kiegészítő szedésének kell eldönteni, hogy a rendszeres használat mellett döntünk, vagy csak időszakonként, például a téli időszakban fogyasztjuk őket.

Nem nehéz szembesülni azzal a ténnyel, hogy az élelmiszerek minősége és ezáltal vitamin és ásványianyag tartalmuk már közel sem olyan, mint az elmúlt évtizedekben volt.

Nagyon sok olyan betegség van, amely lassan alakul ki a szervezetben annak okán, hogy az nem kapta meg a megfelelő vitamin és egyéb létfontosságú tápanyag utánpótlást.

Az elhízás az egyik legalattomosabb betegség, mert nagyon sok más betegség eredeztethető tőle. Ha Önnek is gondja van a súlyával, akkor érdemes kipróbálnia a fogyasztószereket, amelyek csökkentik az étvágyat. Adipex-P, Genesis Sibutramine, hogy néhányat említsünk közülük.

Nézzen szét az Adipex 75 vélemények között, hogy több információt gyűjtsön a témával kapcsolatban!

Szólj hozzá!