Készül a diétás házikenyér
Nagyipari szinten is, de főleg kisebb pékségekben a dagasztógépek kitűnően használhatók diétás ételek előállítására, különösen házi péksütemények és kenyerek esetében.
Egy dagasztógép segítségével könnyedén készíthetőek teljes kiőrlésű, magas rosttartalmú kenyerek, zsemlék, melyek alacsonyabb glikémiás indexűek a fehér lisztből készült társaiknál. Emellett lehetővé teszik a cukor és zsiradék pontos adagolását, vagy akár teljes elhagyását. Így ellenőrzött összetételű, kalóriaszegény tészták gyúrhatók.
Alkalmasak e berendezések gluténmentes lisztek, magvak vagy psyllium (útifűmaghéj) hozzáadásával készült, speciális diétás igényeknek megfelelő tészták, pékáruk és pizzatészták kényelmes elkészítésére is. A dagasztógép így nem csak időt takarít meg, hanem segít fenntartani a pontos ellenőrzést az összetevők felett, ami a diétás étkezés alapvető feltétele.
Sokan tartják úgy, hogy ha egyszer kipróbáljuk a dagasztógépet, akkor többé sosem fogunk kézzel dagasztani utána, hiszen egy alkalmas géppel való munka sokban megkönnyíti dolgunkat és időben is gyorsabb. Alább olvasható mostani cikkünkben arról ejtünk pár szót, vagyis azzal foglalkozunk kicsit részletesebben, hogyan és mire használható a dagasztógép, ha hatékony tésztakészítés a célunk a mindennapokban.
Miért jó a dagasztás?
A dagasztás lényege, hogy a készülő tésztánkba levegő jusson, ami majd segít az állaga javításában. A dagasztás idejét mindig a liszt fajtája határozza meg, vagyis a búzaliszt esetében például elegendő fél órát dagasztani, de a nehezebb lisztek esetében, mint például a rozslisztnél a dagasztási idő dupla annyi időbe is telhet.
Szerencsére napjainkban segítséget nyújtanak számunkra a modern gépek, amelyek rengeteg munkát végeznek helyettünk. Dagasztó és más háztartási vagy nagykonyhai gépek témájában számos informatív PR-cikk jelenik meg
Dagasztógép típusok
Napjainkban két fajta dagasztógépet tartunk számon, a spirál és a ferdekarcos dagasztógépeket. Egy spirálkarcos gép a legjobban keménytészták megdolgozására alkalmas, egy ferdekarcos viszont hab és krém verésére is könnyedén használható a dagasztás mellett. Léteznek olyan gépek is, amik vezérlőpanellel valamint hidraulikus rendszerrel vannak felszerelve ezáltal nagyüzemi használatra tökéletesen megfelelnek.
Melyik jobb a kézi gyúrás vagy a gépi dagasztás?
Rengeteg ember esküszik a kézzel dagasztásra mondván azt, hogy lelke van tésztának, viszont ez sokaknak igen fárasztó művelet lehet, amire megoldást nyújthat a dagasztógép. Amikor elkészül a tésztánk, akkor fényes a felszíne és nem látszódnak benne a lisztszemcsék sem.
Rengetegen esnek abba a hibába, hogy dagasztás közben elfáradnak mikor még nincs kész a tészta és abbahagyják a dagasztást, amitől végül rossz végeredményt kapnak. Ezért is kezdőknek kifejezetten ajánljuk a dagasztógépek használatát, ami sokban megkönnyíti dolgukat a konyhában.
Milyen előnyökkel jár a dagasztógép használata?
Napjainkban számos üzletben megtalálhatók a dagasztógépek, amelyek kifejezetten dagasztása készültek. Sok webáruház PR cikk megjelentetés segítségével népszerűsít termékeket ipar, konyha témában
A promotált berendezések nagy előnye, hogy mivel nagy erőt fejtenek ki, sokkal jobban eldolgozott tésztát kaphatunk végeredményképp. A gép tökéletesen eldolgozza a vizet és a levegőt anélkül, hogy eközben halálosan kimerüljünk. Egy dagasztógép használatával könnyedén készíthetünk élesztős vagy akár kovászos tésztákat is amiket dagasztás után egyszerűen csak kinyújtunk és kisütünk.
Emellett azonban az alábbi előnyöket is megtapasztalhatjuk majd a dagasztógépek használata során, ha szaküzletben, vagy ipari dagasztógép online vásárlása során szert tennénk egy ilyen berendezésre:
- egyszerűen kezelhetők
- hosszú élettartamúak
- gyors munkát tesznek lehetővé
- könnyen tisztíthatók
- multifunkciósan használhatók
Olvasson más megjelentetett PR-cikkeket is a témában.