Honlapok „laptop akku” kulcsszóra

Kell-e a weboldalt optimalizálni, hogy felkerüljünk a találati lista élére?

dell laptop akku
Az első képtalálat laptop akku kulcsszóra

Mint tudjuk, a termékek nevére a keresőben kialakuló rangsor bizonyos mértékig kívülről befolyásolható. Az ezzel foglalkozó online marketing ágazat, a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából érdekes tapasztalatokhoz jutunk, ha megvizsgáljuk, hogy a Google találati lista élén a laptop akku kulcsszóra milyen weboldalak szerepelnek. Tanulmányozhatjuk azt is, milyen mértékű ezek optimalizáltsága.

Elsősorban arra szeretnék kitérni, hogy bár van a böngészőnek inkognitó üzemmódja, az csak csekély mértékben befolyásolja az intelligens kereső találati listáját. Az inkognitó mód vagy privát ablak csak a speciális, személyes beállításokat és a személyre szóló reklámokat kerüli meg (ha egyáltalán), a földrajzi keresés ugyanúgy érvényben marad.

akkuk dell laptopbaEzt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ha például egy ukrán IP-címről rákeresve a dell laptop akku kulcsszóra inkognitó módban, akkor vélt rejtőzködésünk ellenére az első helyen egy ukrán webáruházak reklámkínálatai szerepelnek. Aktuális árak tekintetében is juthatunk információkhoz…

A magyar nyelvű akku-találati lista

Érdekes megfigyelni, hogy a Google számára az utóbbi időben a helymeghatározás lett a reklámok megjelenítésének elsődleges szempontja. Lokális eredménylistát kap mindenki, globális keresés nem is létezik. A találati lista nyelvi összetételének megválasztásakor pedig nem a keresőkifejezés nyelvét, hanem az operációs rendszer és az adott böngészőnyelvi beállításait veszi alapul. Meg kell jegyezni, hogy mint az utóbbi időben sok mindenben, ebben sem eléggé következetesek az algoritmusok, találkozhatunk eltérő megoldásokkal is.

laptop akku keresés GoogleLényeg, hogy a „laptop akku” kifejezésnek inkognitó módban való beírása után a google.hu keresőoldalon érdekes találati lista nyílik meg. Természetesen az oldal tetején az első helyeken termékhirdetések szerepelnek, majd következnek a fizetett – Google Ads – linkek.

Az első tízben ott találjuk a Laptophardware szerviz weboldalának aloldalát is. A portál egésze egy jól optimalizált, megfelelő linkháttérrel rendelkező internetes entitást. A legtöbb SEO szempontot érvényesítették készítői. De ez nem mondható el a top10-be rangsorolt minden honlapról. Mégis tartják élpozícióikat. Azt vehetjük észre, hogy a Google számára mégsem minden esetben a szöveg minősége és mennyisége a fontos, előresorol szegényes tartalmú lapokat is.

Ugyanakkor olvashatunk érdekes cikkeket is a vezető helyeken, például a Mit tegyek, ha nem töltődik  a laptop akkumulátor? vagy Notebook akkumulátor töltés, helyes gondozás cím alatt. Alapjában a legtöbb letisztult weboldalon nagy mennyiségű szöveget találunk. Ezek megpróbálják szakszerű módon körbejárni a témakört.

Érdemes megemlíteni, hogy a lista első oldalán 5 webáruház hat oldala szerepel, emellett részben szakmai, részben PR-cikkek.

Külön is kiemelendő, hogy az említett budapesti szerviz termékei a képtalálatok között is jól szerepelnek, első találatként a cikkünk elején látható akku szerepel webshopjukból. Továbbá: márkaneves keresésekkel is jók a pozíciói. Asus, Dell, HP + alkatrésznév kombinációkkal ott találjuk szaküzletének kategória- és termékoldalait a SERP első tábláján. Keress rá:


Honlap-Seo alkatrésznevekre

Első helyen a laptop szerviz weboldalainak optimalizálása. Milyen honlapokat ajánl a Google eredménylistája a „laptop akku” kulcsszóra keresve? A nevezett alkatrésznévre való rákeresés után megjelenő organikus találati lista érdekességeinek elemzése. Nemcsak SEO szempontból, hanem inkábbaz érdekességek kiemelése szervizes szemmel. Néhány olyan téma, melyek további olvasásra érdemes lehet: laptop szerviz budapest, google keresés – első organikus találat, honlap-keresőoptimalizálás szakszerűen, linképítés: akkumulátor kulcsszó, alkatrész csere, notebook javítás.

“Honlapok „laptop akku” kulcsszóra” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!