A vizesblokk berendezése: zuhany, mosdó

Zuhanykabin, zuhanytálca a fürdőszobában

zuhanykabin zuhanytálca
A visesblokk berendezési tárgyai

A modern stílusban készült zuhanykabin befolyásolhatja a fürdőszoba vizuális hatását. Az ólomüveg ajtók átlátszó vagy átlátszatlan elemei, a vékony profiltartók világos árnyalatai vagy éppen ellenkezőleg, a textúrák kontrasztja, a könnyedség érzetet kelti.

De milyen zuhanyt válasszak a kínálkozó eszközbőség mellett a fürdőszoba berendezés kezdeti szakaszán? Merül fel a kérdés néhányunkban. Sok épület fürdőszobája meglehetősen korlátozott a helyet illetően, így nagy méretű fürdőkád beépítése nem mindig racionális. Ilyen helyiségek esetén a zuhanykabin lehet a megfelelő megoldás. Használati cikk, nem dísztárgy.

A zuhanytálcát úgy kell megválasztani, hogy ne csak az adott mérethez illeszkedjen, hanem a házban vagy lakásban élők minden követelményének is megfeleljen. Így választhatunk egy közvetlenül a padlóra szerelt zuhanykabint, amely kényelmes lehet az idősek vagy a fogyatékkal élők számára. Mindenki az igényei szerint választhat a piacon a zuhanykabinok és -tálcák közül, a választék ma már hatalmas.

Mosdókagylók, modern formák 2022-ben

modern mosdókagylók a fürdőszobában
A fürdőszoba modern berendezése lehet a cél

Mosdók tekintetében a színek mellett az újszerű formák is nagyon népszerűek. Ma már sok mosdótál szinte alig hasonlít eredeti megnevezésére, a kagylóra, hiszen az íves forma mellett egyre több szögletes változattal lehet találkozni. Vagy éppen ellenkezőleg, a kagylónál is ívesebb változatokkal, elliptikus alakzatokkal és már-már gömbökkel is.

Akik szeretik körülvenni magukat modern tárgyakkal – ez leginkább korunk fiatal lakástulajdonosaira jellemző – azok a mosdótálaknál jobb megoldást nem is találhatnának maguknak. Ezek a tárgyak azért is különlegesek, mert egy egészen pici, egyszerű fürdőszobát is látványossá és modernné tudnak tenni. Sőt, akkor is jó választás, ha nem szeretnénk a teljes fürdőszobát felújítani, átalakítani, csupán egy újdonsággal szeretnénk feldobni. Többféle stílusban és formában fellelhetők a webáruházakban elérhető kagylók 2022-ben.

A fürdőszoba ízléses berendezése

Hasonló módon egy formabontó szanitert/mosdót még egy szintén formabontó csapteleppel lehet igazán teljessé tenni: ebből is igen nagy a választék. Arra érdemes ügyelni, hogy a párosításban összhang legyen: szögletes, markáns mosdótálhoz szintén inkább szögletes csaptelepet válasszunk, míg ha az íveltebb változatok tetszenek, ne törjük meg csupa egyenes vonallal. Illetve néha mégis… Ja kérem, a lakberendezés művészet.

Finomítani lehet a formákon, de ne legyen túl nagy a kontraszt. A modernitás megteremtése  megvalósítható még akkor is, ha éppen nem szeretnénk hatalmas felújításba kezdeni. A színek és formák kínálata végtelen, az eredmény legyen legyen jellemző otthonunkra és persze ránk.

Fogasok, akasztók, tartók, polcok

A lakás ízléses berendezése apróságokon is múlik. Az első szempont a választás során, hogy hová szeretnénk elhelyezni egy tartó- vagy tárolóeszközt, milyen felületre szerelhetjük, és nem utolsó sorban mekkora hely áll a rendelkezésünkre. A fogas igen praktikus eszköz a fürdőszobában is, hiszen könnyedén és gondtalanul elhelyezhetjük zakónkat, blézerünket, mellényeinket rajta tisztálkodás előtt. A legtöbb kellék könnyedén falra helyezhető, szerelhető. Legtöbbjük rendkívül tartós, így semmiképp nem kell attól tartanunk, hogy nem bírja el a ráhelyezett súlyt. A fogas egy üres falat is teljesen képes átvarázsolni.

Fogasainkat, törölközőtartónkat, piperepolcunkat feldobhatjuk akár egy tükörrel. Stílus tekintetében gyártanak klasszikus, antik hatású, modern, vidám, komoly, elegáns, díszes fogasokat, tartókarokat, polcokat és más kiegészítő cikkeket egyaránt.

Sokféle stílus közül tudunk válogatni kedvünkre, ezek közt is van elegáns, visszafogott, modern forma. Alapanyagukat tekintve többféle kellék létezik, ez lehet fém, fa, műanyag. Minden berendezés a mi életmódunk névjegyünk lesz.

Fogantyúk, kilincsek, gombok – Elegancia a mindennapokban

Lépjünk ki a fürdőszobából, nézzük a teljes lakás egységét. Napjainkban nagyon sokan kedvelik a letisztult, klasszikus eleganciát, mely a modern bútorok mellett az antik világában is jelen van. A kor, a stílus, a kultúra jegyei nemcsak bútoraink, hanem bútorfogantyúink és minden berendezési cikk is viselik.

Ha megnyitunk egy szerelvény-webáruházat, változatos kínálat tárulkozik elénk, számos régies , tobzódóan cirádás megjelenés mellek konstruktivista minimalizmus. Érdemes harmonizálni a kellékeket a bútorokkal – de kontrasztba is állíthatjuk őket.

Nagyszerű kiegészítők lehetnek az antik bútorok mellett a klasszikus stílusú kilincsek. Egy egyszerű fehér színt is képes feldobni egy antik stílust képviselő bútorfogantyú, mindez fokozni tudja otthonunk stílusát, eleganciát mutatva. A klasszikus bútorfogantyúk az esetek legtöbbjében fémből készülnek.

A porcelánnal kombinált antikolt fém bútorfogantyúk lehetnek egyszínűek, vagy akár dekoratívabbak. Ámulatba ejtő darabok, de a fürdőszobában a zuhanykabinra ne ezt szereltessük. érdemes különös figyelmet szentelni arra, ne essünk az újgazdagok túlzásaiba, kerüljük a giccset és a hivalkodást. Ne essünk abba hibába, mint egynémely keleti diktátor: náluk a vécélehúzó fogantyúja is színarany.

Lakberendezési stílusok teraszon, télikertben

télikert berendezése
Üveg terasz berendezése télikertnek

Lakásunk nem ér véget a szobák falánál. Jó esetben van szép napos teraszunk. Ezt beépíthetjük és berendezhetjük növényháznak, télikertnek. Az üvegtábla+műanyagkeret elemekkel beépített terasz növeli az ingatlan piaci értékét.

Ám talán az a legfontosabb mégis az, hogy a dísznövényekkel pompázó télikert berendezése ne csupán az otthonunk dísze, értéknövelő eleme legyen, hanem élményt nyújtó laktérként gazdagítsa mindennapi életünket. Stílusokban itt is válogathatunk. A klasszikus szobakertek kerülik a harsányságot, itt a visszafogott pasztell árnyalatok dominálnak. Modern lakberendezők kísérletezhetnek élénk színekkel is a beépített tér belsőépítészeti lehetőségei szerint. Beépített teraszunk természetes színe a zöld – a növényeké – , és ehhez kapcsolódhat a kék, amely az éjszakai égbolt végtelenségét és titokzatosságát idézi meg a ház lakói számára.

Ajánlott PR-cikk:

Szólj hozzá!