Hogyan válasszunk nyárra medencét?

A nyár egyelőre még messze van, de itt az idő, hogy elgondolkodjunk, milyen medencét szeretnénk vásárolni a nyárra? Legfőbb ideje körülnézni a piacon és kiválasztani azt a medencét, ami leginkább megfelel vágyainknak.

Nem mindenkinek adatott meg a nagy udvar, kert,  nem mindenki engedheti meg magának a nagyméretű süllyesztett medencét. Akkor sem kell csüggedni, ha csak egy kisebb udvarunk, teraszunk van, a választék széles, megfelelő megoldást találhatunk ebben az esetben is. De hogyan és mi alapján válasszunk medencét?

A medence az egész család kedvencévé válik

A felfújható medence anyagi szempontból a legelérhetőbb. Felállítása és beüzemelése nagyon egyszerű, bárki, akár egy személy is gyorsan megbirkózik vele. Anyagilag sem terheli meg a családi költségvetést, ha összehasonlítjuk a süllyesztett medencék árával, egyértelműen ő a nyerő.

Ráadásul a talaj előkészítése is egyszerűen és gyorsan megvan. Elegendő a talajt vízszintbe hozni, megtisztítani a kövektől és egyéb éles kavicstól, stb, ami kárt tehetnek a medencefóliában.

Tudta, hogy a felfújható medence szétszedése és téli tárolása is nagyon egyszerű? Nem kell mást tenni, mint leengedni a vizet, a medencefóliát megszárítani, és fagymentes száraz helyen tárolni a következő szezonig. A következő nyáron akár más helyre is fel lehet állítani.

A méret a lényeg

Kisebb vagy méretesebb medencét szeretne? A választást befolyásolják a hely mérete és anyagi lehetőségek.  Kisebb kertbe, udvarra vagy teraszra megfelelőbb a kisebb medence. Hátánya, hogy a mozgástér a kis medencékben korlátozott, főleg több személy részére. Ellenben a forró nyári napokon a kis medence is kellemes felüdülést tud nyújtani. Ha azonban van elég tér a medence számára, akár nagyméretű, fémvázas medencét is vásárolhat az egész család örömére.

Több felnőtt személy számára is kényelmes,  elnyújtózva is kényelmesen pihenhet benne.

A medence sekély vagy mély legyen?

Alapvető kérdés, hogy kik fogják a medencét leginkább használni? Ha kisgyermekek számára keres medencét, válasszon kisebb méretű felfújható medencét. Amennyiben azonban felnőttek is fogják használni a medencét, szerezzen be nagyobbat, mélyebbet.

  • Kisgyermekek számára ideális a max. 60 centiméteres medence.
  • Nagyobb gyermekek számára beszerezhetünk 1 méter mélyet is.
  • A medencében úszni is szeretne legalább egy keveset? Válasszon az 1,2-1,5m mély medencék közül.

Tippünk: A felfújható peremű medence kitűnő választás üdülőkbe is. Egyszerűen és gyorsan használhatóvá tudjuk tenni, viszont ugyanúgy leengedhetjük és összepakolhatjuk, amikor csak szükségünk van rá, ha véget ért a nyaralás. Nagyobb, fémvázas medencével ezt nem tudjuk ilyen egyszerűen megtenni.

Milyen vízforgatót válasszunk a medencéhez?

A megfelelően megválasztott szűrőberendezés a feltétele a kristálytiszta víznek. A kisebb medencékhez elegendő a papírszűrős vízforgató, viszont a nagyobbakhoz szükségünk lesz egy homokszűrős vízforgatóra. Választáskor ne felejtse el vízforgató teljesítményét a medence méretéhez kell igazítani. Semmilyen körülmények között se vásároljon kisebb teljesítményű szűrőberendezést, mint amilyenre szükség van a medence mérete szerint.

Tudja, hogy kell a szűrőberendezés teljesítményét kiszámolni? A medence vízbefogadó képességét ossza el néggyel, így már meg is kapta a szűrőberendezés minimális szükséges teljesítményét köbméterben megadva. A teljesítménynek mindenképpen nagyobbnak kell lennie az így kapott értéknél.

Tippünk: Biztos akar lenni benne, hogy mindent megvásárolt, amire a medencéhez szüksége lehet? Válasszon a teljes medence szettek közül, amelyekben megtalál mindent, amire szüksége van. A szett a medencén kívül tartalmazz szűrőberendezést, létrát, takarófóliát és medencealátétet egyaránt.


pr marketing cikkek

pr marketing cikk megjelentetése | medencefedés – télikertépítés – teraszok

Szólj hozzá!