Az ipari pizzasütő beszerelése lépésről lépésre

Ipari pizzasütőAz ipari pizzasütők elengedhetetlen kellékei a hatékony pizza készítésnek, így nem csoda, hogy minden pizzázóban megtalálhatók. Amennyiben azonban most kacérkodnánk esetleg egy pizzasütő vásárlásának gondolatával, akkor mindenképp érdemes képbe kerülnünk az ipari pizzasütők beszerelésével lépésről lépésre. Az alábbiakban ezt a témakört boncolgatjuk.

Ipari pizzasütő beszerelésének lépései

Egy ipari pizzasütők esetében a főbb beszerelési mozzanatok ugyanazok, eltérést csupán a téren tapasztalhatunk, hogy az adott berendezés gáz, vagy elektromos üzemű-e. A két különböző típus esetében az adott elektromos, vagy gázhálózatra való csatlakozásban lehetnek eltérések.

Alapvetően az ipari pizzasütők beszerelése az alábbi lépésekből áll:

  • pizzasütő helyének kialakítása
  • pizzasütő felállítása
  • csatlakoztatás a gáz/villany hálózatra
  • pizzasütő üzembehelyezése.

Az ipari pizzasütők árába ezeknek a pluszköltségeit is mindenképp érdemes beépítenünk, hiszen a hely kialakítása, a hálózatra kötés egyaránt plusz összeget jelenthet.

Pizzasütő helyének kialakítása

A pizzasütő esetében kiemelten fontos, hogy stabil helyen kerüljön majd elhelyezésre. Erre a speciális célra ma már találhatunk külön pizzasütő tartó vázakat. Ezek az összeszerelést követően stabilan és tartósan megoldják az elhelyezési problémáinkat.

Pizzasütő felállítása

A pizzasütő esetében fontos, hogy körülötte hagyjunk megfelelő helyet a :

  • szellőzés,
  • takarítás
  • karbantartás biztosítására.

A sütő alját, illetve az alváz lábait szilárd, vízszintes, egyenletes talajra kell helyezni. Felállítás után a kemencét szintező csavarokkal állíthatjuk vízszintbe, hosszanti és keresztirányban is.

Csatlakoztatás az elektromos/gáz hálózatra

A készülék hálózatra csatlakoztatását csakis szakképzett és minősített villanyszerelő végezheti, a rendeltetési ország vonatkozó előírásainak megfelelően. E téren fontos, hogy a hálózati leágazó csatlakozást úgy alakítsuk ki, hogy a kemence tartozékát képező tápvezeték az aljzatot elérhesse. Emellett ügyeljünk arra, hogy semmiképp se használjunk hosszabbító vezetéket.

A gáz üzemű berendezések esetében jóval nagyobb odafigyelés szükséges, hiszen biztonságtechnikai szempontból sokkal több mindennek kell megfelelnie. E téren mindenképp szükséges egy szakképzett, minősített gázszerelő segítségét kérnünk.

Pizzasütő üzembehelyezése

Mielőtt az ipari pizzasütőt ténylegesen élelmiszer sütésére használná, a sütőkamrát mindenképp ki kell égetni. Erre az esetleges mikrobák elpusztítása és fertőtlenítés végett van szükség. ƒ

A termosztát szabályzóját ilyenkor állítsuk be kb. 250°C-os hőfokra, majd üzemeltessük a kemencét ezen a hőfokon nagyjából egy óráig. Ezen első felfűtéskor a kemence kellemetlen szagú vízgőzt bocsáthat ki, aminek forrása a páncélozott fűtőelem lehet.

Az ilyen jellegű első felfűtést kizárólag állandó személyes ellenőrzés mellett végezzük, miközben néhány percre nyissa ki a forró kemence ajtaját, így megkönnyítve a sütő-kamra kiszellőzését.  ƒ

Összegezve

A pizzasütők esetében tehát a fenti négy lépést mindenképp be kell tartanunk, hiszen a megfelelő hely kialakítása, a berendezés elhelyezése, a hálózatra csatolása és üzembehelyezése is elengedhetetlen a megfelelő rendszeres használat biztosításához.


pr marketing ételreceptek

életmód – ételreceptek | étel-ital receptek – vendéglátás, étterem | pr marketing

Szólj hozzá!